Markiisit

Huippulaadukkaat ja kestävät terassi-, ikkuna- ja parvekemarkiisit kauko-ohjauksella tai perinteisellä, käsikäyttöisellä mekanismilla. Saatavana myös automatiikalla, joka toimii säätilan mukaan.

Markiisit valmistetaan mittatilaustyönä. Suosittelemme asennus- ja mittauspalveluamme, niin voimme huomioida asennuskorkeuden ja kaltevuuskulman jo ennen asennusta. Markiisit kiinnitetään yleensä rakennuksen kantaviin osiin. Moottoroitujen tai automaattisten markiisien läheisyydessä tulisi olla sähköalan ammattilaisen asentamat ulkopistorasiat.

Terassimarkiisi

suojaa tehokkaasti ulko-oleskelutiloja ja parantaa asumismukavuutta. Se pidentää terassin käyttöikää suojamalla rakenteita sään vaikutuksilta. Terassimarkiisin alla voi liikkua vapaasti.

Parvekemarkiisi

on pystysuoraan kulkeva markiisi, joka suojaa parveketta valolta.

Ikkunamarkiisi

suojaa sisätilojen seinä-, lattia- ja kalustepintoja auringonvalon aiheuttamalta haalistumiselta. Ikkunamarkiisi myös viilentää sisälämpötilaa, koska ne eivät päästä ikkunan ulkoruutua lämpiämään. Näin ollen myös koneellisen ilmanvaihdon tarve pienenee.

Markiisien hoito:

Useimmissa markiisikankaissa on likaa hylkivä käsittely. Vuosien mittaan markiisit kuitenkin likaantuvat, mutta ne on helppo puhdistaa esimerkiksi puutarhaletkulla, pehmeällä harjalla ja miedolla mäntysuopaliuoksella. Talveksi markiisi tulisi suojata, mieluiten suojakotelolla.

Ennen markiisien hankintaa on hyvä pohtia seuraavia asioita:

  • Mikä on markiisien käyttötarkoitus? Tulevatko ne katteeksi, varjoksi vai molepiin tarkoituksiin?

  • Pakkasen ja vedenkestävyys?

  • Ilmansuunta, tuulisuus?

  • Rakennuksessa mahdollisesti aiemmin käytössä olleet markiisit?

  • Mahdolliset asemakaavan määräykset koskien markiisien käyttöä?

  • Markiisien kausisuojaus ja materiaalien valinta?

  • Käsi- vai sähkökäyttöisyys? Sääautomatiikka?

^ Alkuun